Gedragsproblematiek

Motivatie problemen

Gedragsproblematiek

Motivatieproblemen

Contact

Contact

Benieuwd wat Team Keizer voor jou en/of iemand in je omgeving kan betekenen? Neem contact met ons op!

Wat houden motivatieproblemen in?

Motivatie is waarom je doet wat je doet of juist niet doet. Het is een drijfveer van een persoon om voor een bepaald doel te gaan of in actie te komen. Dus waarom doe je iets of juist niet? Tegenwoordig hoor je motivatie ´voor iets´ overal terugkomen, op school, tijdens sport en op het werk. Heb je geen motivatie dan wordt dit snel als negatief gezien. Geen motivatie om naar school te gaan, naar je werk of geen motivatie om uit bed te komen.

Motivatie is als je iets graag wilt en de motivatie hebt om ervoor te werken, dus: motivatie om hoge cijfers te halen, motivatie om later bijvoorbeeld het leger in te gaan, motivatie om naar werk te gaan en/of motivatie om je huis/kamer op te ruimen. Vaak gaat het niet alleen omdat je iets leuk vindt om te doen. Regelmatig zit er een beloning aan vast. Motivatie kan intrinsiek aangesproken worden, waarbij het om motivatie van binnenuit gaat. Extrinsieke motivatie werkt op stimulans van buitenaf.

Maar wat nu als je geen motivatie hebt? Of je krijgt een ander niet gemotiveerd om iets te doen? Dan kan het zijn dat diegene motivatieproblemen heeft. Dit kan erg vervelend zijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Denk hierbij aan je ouders, school, familie en/of vrienden.

Waar is Team Keizer van betekenis?

Team Keizer kijkt samen met de cliënt waar het probleem ligt. Dit kan zijn omdat er angst is om iets te doen, maar soms kan het ook zijn dat de beloning hiervoor niet wordt gezien. Samen met jou gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn: samen een activiteit uitvoeren, beloningen zoeken en/of andere activiteiten ervoor in de plaats doen. Er zijn verschillende beloningssystemen die we met jou en/of je ouders kunnen bespreken om tot activiteit te komen. Door middel van gesprekken willen we de eventuele angst bespreekbaar maken en door de activiteit samen uit te voeren willen we de drempel lager maken om de uiteindelijke activiteit zelf te kunnen uitvoeren. Naast het zoeken van externe stimulatie onderzoeken we ook waar jouw intrinsieke motivatie ligt. Wij geven niet op en zijn gemotiveerd om jou weer gemotiveerd te maken.

Communicatie-problemen

Communicatie-problemen

Onduidelijke communicatie kan leiden tot onprettige gevoelens, bijvoorbeeld frustratie en …

ODD

ODD

Iemand met ODD heeft doorgaans meer moeite met functioneren in de maatschappij en worden …