Gedragsproblematiek

Communicatie problemen

Gedragsproblematiek

Communicatieproblemen

Contact

Contact

Benieuwd wat Team Keizer voor jou en/of iemand in je omgeving kan betekenen? Neem contact met ons op!

Wat houden communicatieproblemen in?

Onduidelijke communicatie kan leiden tot onprettige gevoelens, bijvoorbeeld frustratie en machteloosheid over de ondoelmatigheid van de samenwerking of gevoelens van afkeer over de manier waarop een gesprek verloopt. Soms zonder dat je precies weet waarom. Bepaalde gesprekken ga je dan maar liever uit de weg. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn voor je persoonlijk welbevinden. Je zelfvertrouwen wordt aangetast. Er ontstaan gevoelens van bijvoorbeeld angst, wantrouwen, onveiligheid en stress met alle gevolgen van dien, zoals een slechte sfeer, steeds terugkerende conflicten, escalerende conflicten, relaties die verslechteren. Op het werk kan het leiden tot ontslag nemen of krijgen, tussen vrienden tot het verwateren of beëindigen van de vriendschap en tussen partners tot scheiding. En als je door blijft tobben, kan het leiden tot lichamelijke en/of depressieve klachten.

Iedereen heeft zijn eigen manier van communiceren. De een denkt oplossingsgericht, de ander wil alles tot in detail bespreken. De een praat gemakkelijker dan de ander. Goede communicatie begint bij goed te luisteren naar elkaar. Wat zegt de ander en wat zegt de ander juist niet? Problemen met communicatie ontstaan wanneer we communiceren met iemand anders. Moeten we daarom alle vormen van communicatie voortaan uit de weg gaan? Integendeel, het is juist goed om te blijven praten met anderen. Zolang je rekening houdt met een ander, en misverstanden die kunnen ontstaan, kun je vaak problemen voorkomen.

Waar is Team Keizer van betekenis?
Team Keizer ondersteunt de cliënt met het voeren van gesprekken en helpt je bij het leren van gespreksvaardigheden. Belangrijke gesprekken worden van tevoren voorbereid. Hoe kan je je verhaal op de beste manier zélf vertellen? Na het gesprek wordt besproken wat wel en wat niet goed ging en wat er meegenomen wordt voor een volgend gesprek. Daarnaast gaan we samen bezig met opdrachten om de communicatie te verbeteren. Zo word je zekerder in een gesprek en haal je de angst weg die je eerder had. Samen pakken we de communicatieproblemen op.

Complexe echtscheiding

Complexe echtscheiding

Als ouders beslissen om uit elkaar te gaan kan dit verschillende gevolgen hebben voor het gezin. …

Opvoed-ondersteuning

Opvoed-ondersteuning

Opvoedingsondersteuning omvat alle soorten ondersteuning van ouders die een opvoedvraag of opvoedprobleem hebben. …