Zorgaanbod

keizer biedt ambulante begeleiding aan gezinnen en individuen. Hierbij staat de eigen kracht, mogelijkheden en omstandigheden van de cliënt centraal. Zij begeleiden de cliënten zoveel mogelijk in hun directe omgeving. Dit is de omgeving waar zij zich het meest op hun gemak voelen, wat de voortgang van de behandeling bevordert.

Agressie Regulatie Training

Wanneer gedrag uit de hand begint te lopen, heeft dit vaak te maken met agressie. Als spanningen niet kunnen worden herkend en gehanteerd en daarnaast de eigen spanningsboog niet kan worden beheerst, is de kans groot dat men in de fout gaat met alle gevolgen van dien.

Runningtherapie

De kern van ‘runningtherapie’ is het gebruik van hardlopen om de psychische conditie te verbeteren. Het hardlopen wordt opgebouwd, zodat een ontspannen duurloop van een half uur (of meer) mogelijk is. De weg er naar toe is niet altijd leuk of gemakkelijk. Als het punt uiteindelijk is bereikt, levert dat veel voldoening op.

Mentale en lichamelijke elementen

Mentaal gezien hebben stoornissen invloed op het verloop van de ontwikkeling. Het aanleren van sociale vaardigheden, aangaan van sociale relaties, ontwikkeling van taal- en voorstellingsvermogen, motorische ontwikkeling, het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, maar ook spel en fantasie kunnen anders verlopen.

Budo sport

Budo is een verzamelnaam voor onder andere judo, karate, kempo, kendo, aikido, boksen en kickboksen.

Inhoud trainingen

Terugblik op agressiegevoelens en -situaties van de afgelopen week, warming-up, slaan en schoppen op een stootzak of schopkussens, verbeteren van de verdedigingshouding en -techniek, combinatietechnieken, grondtechnieken, sparren, stretchen, evaluatie van de training en eventueel ingaan op situaties uit het verleden en benoemen van de leerdoelen.

Zelfcontrole

Tijdens de therapie is ‘zelfcontrole’ een steeds terugkerend item. Op momenten waarin de deelnemer zijn spanningsboog niet kan controleren/ beheersen, wordt de training onderbroken.